Sessions 2003
extra info

28-05-04
De tweede editie van "Crossroads in de Kroeg" (café 't Slik) op donderdag 27 mei j.l. was een voorbeeld hoe Crossroads steeds weer op zoek gaat naar de grenzen van de Americana- en rootsmuziek. The Watchman (Ad van Meurs) uit Eindhoven opende de avond met een uitstekende set, waarin hij uitvoerig putte uit zijn inmiddels uit 10 albums bestaande oeuvre. Daarbij lag uiteraard de nadruk op songs van zijn meest recente, akoestische bluesplaat "Weep on Willow". Ad staat al enkele jaren op eenzame hoogte in zijn vakgebied en na zijn optreden in 't Slik zal menigeen begrijpen waarom.

 

Vervolgens was het de beurt aan de uit Colorado afkomstige Chris Daniels, die momenteel in Europa is voor een aantal grote festivals. Voor zijn enige optreden in een kleine zaal reisde Chris, vergezeld van zijn Amerikaanse blazers Jim Waddell en Darryl Abramson, af naar Bergen op Zoom. Het leverde een prachtige sessie op, waarbij Chris zijn vakmanschap toonde. Een echte entertainer in hart en nieren, die na een indrukwekkend solo optreden zijn muzikale metgezellen wist op te dwepen tot een spetterende show. Aan het eind van de avond verscheen ook The Watchman weer terug op het podium om samen met Chris Daniels en zijn Kings enkele stukken te spelen, waaronder een heerlijk funky "Working in a Coalmine".

 De eerstkomende Crossroads in de Kroeg-sessie vindt plaats op donderdag 24 juni a.s. Dan speelt de uit Louisiana afkomstige zangeres Denise Marie. Daaraan voorafgaande is er nog een prachtige sessie in de studio, op maandag 14 juni a.s., met Doug McLeod, Jim Keaveny en Melanie Horsnell.


22-04-04

Donderdag 22 april j.l. vond de eerste Crossroads-op-lokatie-sessie plaats. In een redelijk gevuld café ’t Slik trad de Brabantse singer/songwriter J.W. Roy op, terzijde gestaan door zijn oude jeugdvriend Ruud van den Boogaard. Het publiek werd door JW getracteerd op prachtige versies van liedjes van zijn nieuwste album ‘Kitchen Table Blues’ maar tussendoor greep de beste singer/songwriter van Nederland ook terug op materiaal van zijn eerdere albums. En zelfs zong JW ‘As ge ooit’, een in prachtig Oostbrabants geschreven tekst van Gerard van Maasakkers op de muziek van JW’s ‘I believe’. Het overgrote deel van de aanwezigen kon niet genoeg krijgen van de muziek tijdens deze eerste lokatie-sessie. Slechts een handvol kroegtijgers kon het niet opbrengen 2 maal 40 minuten de mond te houden, hetgeen leidde tot verwijtende blikken van de mensen die wel voor de muziek gekomen waren.

De eerstvolgende Crossroads in ’t Slik-sessie zal plaatsvinden op donderdag 27 mei a.s. Dan komt de godfather van de Nederlandse singer/songwriters-scene: The Watchman (aka Ad van Meurs) naar Bergen op Zoom toe. Ook dan is de toegang weer gratis!

Top