Sessions 2003
extra info

Jennie Stearns

foto's


Linda McLean

25-09-03  

Linda McLean verzorgde een akoestische sessie. Zij was door Mart Smeets naar Nederland gehaald en Jos van de Boom had haar weten te strikken voor zijn programma Crossroads.
Met haar aparte stem wist zij de toehoorders te boeien tot de laatste minuut.


Billy Goodman


Tim Easton  


Michael Weston King


Martin Hutchinson


BJ Baartmans en Pawnshop

 

Bart Jan Baartmans was al voor de 3e keer in de BRTO-studio. Nu met zijn band PAWNSHOP ter gelegenheid van het uitkomen van de cd "Red Light Tracks". Zij maakten er weer een spetterende avond van waarbij het publiek weer met volle teugen kon genieten. Er staat onder Crossroads ook een recensie van dit optreden.


Billie Joyce

 

Billie Joyce trad voor het eerst in Europa op en Jos van de Boom van het radioprogramma Crossroads wist haar te strikken. Het is een Blueszangeres uit Canada maar die nu in Nashville woont. Haar eerste cd heet "Love Tone". Zij werd begeleid door BJ Baartmans en zijn band.


Marcel Scherpenzeel Band


Porter Hall Tennessee


Kaz Lux

Foto's


Johnny Irion en Sarah Lee Guthrie


Brian Webb, Rod Picott, BJ Baartmans en Jo Martin

28-10-2003

Het enthousiasme over de Crossroads-sessie van jongstleden dinsdag (28 oktober 2003) was weer enorm. Mensen die de sessie bijwoonden spraken zelfs over het beste wat ze ooit hadden gehoord. En dat terwijl de méér dan lovende woorden over Tim Easton, die begin oktober veel indruk maakte, nog nauwelijks waren bestorven. De lofuitingen betroffen zowel Brian Webb, Rod Picott, BJ Baartmans als Jo Martin.
Na afloop van de sessie ontving de Crossroadsredactie aanzienlijk meer emails van mensen die de muziekavond in de BRTO-studio hadden bijgewoond dan ooit. ‘Een geweldige avond. Ik zie veel mooie concerten, maar dit was enorm. Bedankt!’, zo schreef Jan Maas die zoals steeds vanuit zijn woonplaats Vught naar Bergen op Zoom kwam rijden voor een avondje live-muziek. En Jan Rotte uit Dordrecht schreef: ‘Weer eens geweldig genoten van de muziek ,entourage, muzikanten en warme ontvangst. Elke keer weer wordt dit door ons als een feest ervaren’. Of de reactie van Wally Boeren: ‘Ik wil je heel hartelijk danken voor de schitterende avond gisteren. Ik heb van de eerste tot de laatste noot genoten, van de voor mij onbekende Jo Martin tot diegenen waar ik helemaal weg van ben: Brain Webb ( die ik heb leren kennen door jouw jaarlijstje van vorig jaar, en toen maar blind of beter gezegd doof aangeschaft heb, op goed vertrouwen! ), was buitengewoon goed en inderdaad nu maar op zoek naar zijn eerdere cd's. En dan Rod waar ik al fan van ben vanaf het eerste uur. En Bart-Jan die het allemaal zo goed aanvoelt en op zijn gitaar & mandoline weet te ‘verwoorden’. Prachtig, 'n erg bijzondere avond gehad’.
Grootste verrassing voor velen was Jo Martin. Deze Zuidafrikaan, die een weekje in Nederland verblijft voor enkele radio- en tv-optredens, bleek een zéér begenadigd gitarist, die moeiteloos zijn prachtige eigen nummers afwisselde met covers van Ry Cooder en –zelfs- Pink Floyd (Wish you were here). Crossroads-ontdekking Brian Webb, die op uitnodiging van het BRTO-programma 2 weken door ons land tourt, maakte veel indruk bij het publiek met zijn prachtige stem en aanstekelijk vrolijke presentatie, waarmee hij de grootste komiek van de avond, Rod Picott, perfect aanvulde. Picott, jeugdvriend van Slaid Cleaves en schrijvers van prachtige Americana-liedjes, bracht voornamelijk songs van zijn recente album ‘Stray Dogs’, en liet zich daarbij, evenals Brian, op gitaar begeleiden door BJ Baartmans. Deze Boxmeerse muzikant, die inmiddels zelf een omvangrijk oeuvre heeft opgebouwd waaruit hij gedurende de avond enkele liedjes vertolkte, deed het publiek met zijn voortreffelijke gitaarspel volledig wegsmelten.
De avond werd uiteindelijk afgerond met een spontaan samenzang van Brian, Rod, BJ en Jo. Het nummer ‘Angel from Montgomery’ van John Prine vormde een prachtige, aan een gezellig kampvuurfeest herinnerende, afsluiting van de avond. Picott, die het nummer niet bleek te kennen, wist er met zijn als shaker dienstdoende doosje met zoetjes, toch een prachtige touch aan mee te geven. Hij had in ieder geval een hoop lol beleefd aan zijn optreden voor het BRTO-publiek. "It's a blast", zo riep hij dan ook verscheidene malen. 


Hanneke van Andel

25-03-03

Hanneke van Andel was genomineerd voor de finale van het Bergs Songfestival en Jos van de Boom had haar uitgenodigd om in het voorprogramma van Linda McLean een optreden te verzorgen. Ze begeleidde zichzelf op haar electronische piano en zij vertolkte o.a. een aantal zelfgeschreven ballads.


Shannon Lyon


Brian Bonhomme

Top