Session Extra Info

Vestzaktheater

18th March 2014

Charlie Cruz & The Lost Souls (NL)


Komende dinsdag, 18 maart 2014, hervat Crossroads na een onderbreking van enkele weken vanwege de Vastenavond het sessieseizoen met een optreden van Charley Cruz & The Lost Souls uit Dordrecht. Zoals bijna altijd is deze opnameavond van Crossroads gratis toegankelijk. In de pauze wordt met de pet rondgegaan voor een vrijwillige bijdrage. De opnames, die plaatsvinden in Het Vestzaktheater aan de Moeregrebstraat 18 te Bergen op Zoom, beginnen om 20.15 uur.

 Singer/songwriter Charley Cruz is afkomstig uit Dordrecht. Een jaar of 10 geleden zocht en vond hij een aantal uitstekende stadgenoten om samen met hem een muzikaal avontuur aan te gaan. Met de komst van bassist DJ Cigaar, drummer Ron Cruz en gitarist Jerry Brown waren The Lost Souls compleet en werd een stevige basis gelegd voor de composities van Charley en DJ Cigaar. Zelf omschrijven de heren hun muziek als melodieuze countrybluespopsongs met een catchy hookline binnen de invloedsfeer van het rijke en veelomvattende Americanagenre. En dat is wat ons betreft de spijker op zijn kop! De muziek van het Dordtse viertal beweegt zich namelijk op het brede speelveld tussen Hank Williams en Calexico en Townes van Zandt en Drive-by Truckers, om maar eens poging te doen de randen van dat speelveld in beeld te brengen. Dat de band daarbij tijdens live optredens zoveel energie aan de dag legt, dat het vrijwel uitgesloten is dat toeschouwers hier onbewogen onder kunnen blijven, mag ook niet onvermeld blijven. Tot heden hebben Charley en zijn mannen drie volwaardige en zeer goed in het gehoor liggende albums op hun naam staan. De meest recente daarvan werd geproduceerd door de Rotterdammer Dennis Kolen, die op zijn beurt onlangs zelf nog op de buhne van het Vestzaktheater stond.
Charley Cruz en zijn mannen hebben, zo valt regelmatig in recensies van hun albums te lezen, de vicieuze cirkel van clichématige blues doorbroken. De band maakt op creatieve en verfrissende wijze eigen nummers door te putten uit een bodemloze schatkist van de Amerikaanse rock’n’roll-geschiedenis. Doordat ze zoveel subgenres opstapelen, kan je uiteindelijk wel weer spreken van Americana, ook al komt de band uit Dordrecht. Ambachtelijke liedjes met ongepolijst gitaarwerk van topkwaliteit, dat is wat je mag verwachten van een optreden van de Dordtenaren. Meer aanbeveling voor een avondje Crossroads lijkt ons overbodig!

 

Top