Session Extra Info

Vestzaktheater

18th november 2014

 Tom Freund (USA)
The Dry Riverbed Trio (NL)

 

Op dinsdag 18 november 2014 treedt de Amerikaanse singer/songwriter Tom Freund live op bij Crossroads. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van de makers van het radioprogramma in vervulling want Tom stond al enkele jaren op het verlanglijstje voor een sessie. Naast Freund heeft Crossroads voor diezelfde avond nóg een interessante act weten te boeken: het Dordtse gezelschap The Dry Riverbed Trio. De opnames, die zoals altijd plaatsvinden in het Vestzaktheater aan de Moeregrebstraat 18 te Bergen op Zoom, beginnen om 20.15. De entree is gratis. In de pauze wordt rondgegaan met de pet voor een vrijwillige bijdrage.


TOM FREUND
De wieg van de Amerikaan Tom Freund stond in New York. Daar is hij echer niet zijn hele leven blijven wonen. Integendeel, in de afgelopen 46 jaar woonde hij onder meer in Austin en in Los Angeles. Aanvankelijk richtte Ben zich op jazzmuziek. Als bassist verdiende hij de kost in een aantal gerenommeerde ensembles. Na zijn ontmoeting met Ben Harper, een muzikant die inmiddels tot de allergrootste in de muziekwereld van Amerika mag worden gerekend, richtte hij zich op folk- en Americana muziek. Zijn platendebuut in de lichte muziek maakte hij met het duo dat hij enige tijd vormde met Ben Harper. Dat leverde het album Pleasure and Pain op. Kort daarna trad Tom toe tot de vermaarde New Yorkse alternatieve countryband The Silos, waarin hij – uiteraard – de baspartijen voor zijn rekening nam. Zijn solodebuut maakte Tom in 1998 met het album North American Long Weekend. Sindsdien verschenen er nog 6 soloplaten van Tom, die door de jaren heen meewerkte aan plaatproducties van grote sterren, onder wie Graham Parker. Niet vreemd derhalve dat niemand minder dan Jackson Browne enkele jaren geleden een helpende hand bood toen Tom bezig was met de productie van zijn cd Collapsable Plans. De meest recente cd van Tom Freund heet Two Moons. Dat album werd twee maanden geleden uitgebracht. Zijn oude maatje Ben Harper leverde daaraan een bijdrage. Tijdens zijn sessie bij Crossroads zal Tom zichzelf begeleiden op een grote hoeveelheid instrumenten, waaronder een staande bas. Ongetwijfeld zullen de hoogtepunten uit zijn inmiddels omvangrijk te noemen oeuvre aan bod komen.

 

../../../images/artists/Dusty Ciggaar van The Dry Riverbed TrioTHE DRY RIVERBED TRIO

Het Dry Riverbed Trio zou je een “sideproject” kunnen noemen van Dusty Ciggaar, de gitarist van de fameuze bluesband The Rhythm Chiefs. Samen met drummer Darryll Ciggaar en contra bassist Ronald Tilgenkamp brengt Dusty een passievolle mix van authentieke rockabilly, blues en country uit de jaren ’40 en ’50 van de vorige eeuw. Dat deze jonge mannen uit Dordrecht artiesten als Hank Williams, Hank Garland en Johnny Paycheck tot hun favorieten rekenen, is overduidelijk. En dat niet alleen. Zij weten met hun energieke optreden en grenzeloze muzikaliteit de muziek van die grote namen uit een grijs verleden nieuw leven in te blazen! 

Top