Session Extra Info

Vestzaktheater

13th October 2014
Eric Taylor (USA)
Bregje Sanne Lacourt (NL)
VOORAANSTAAND FOLKZANGER ERIC TAYLOR OP HERHALING BIJ CROSSROADS

Op maandag 27 oktober 2014 rolt het radioprogramma Crossroads (ZuidWest.FM) de rode loper uit voor de entree van het Vestzaktheater aan de Moeregrebstraat 18 te Bergen op Zoom. Het gebeurt immers niet dagelijks dat je n van de meest vooraanstaande zangers uit de Amerikaanse folkscene over de vloer krijgt voor een sessie. Eric Taylor zal die avond laten horen waarom hij algemeen tot een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het Texaanse singer/songwritersgilde wordt beschouwd. De avond begint om 20.15 uur. De entree bedraagt € 12,50. Taylor brengt een avondvullend programma. Vooraf wordt een korte set gebracht door het jonge Rotterdamse talent
Bregje Sanne Lacourt.

IMPOSANT

Eric Taylor is niet alleen qua postuur een imposante verschijning. De man die drie decennia geleden, samen met grootheden als Townes van Zandt en Guy Clark, aan de wieg stond van de Texaanse singer/songwriterbeweging is ook in muzikaal opzicht een imposante verschijning te noemen. Zijn prachtige, doorleefde, liedjes zijn al even ontzagwekkend. Als geen ander is hij in staat om zijn publiek mee te nemen in de gedachtekronkels en zielenroerselen van zijn hoofdpersonen. Daarbij laat hij hete Texaanse zonnestralen tintelen op je huid en laat hij het droge Texaanse stof je neusgaten vullen. Een optreden van Eric Taylor is dan ook een unieke ervaring!
Taylor, die ooit gehuwd was met de leading lady van de Amerikaanse folk: Nanci Griffith, is bijzonder geliefd bij zijn collega’s. Steve Earle noemt hem “the real deal”, de man die hij al bewonderde toen hij zelf een eerste schuchtere poging deed om liedjes te schrijven, terwijl Lyle Lovett bewonderend over hem schreef: “He sort of takes you out of your own reality and into the reality of his songs”. En om die bewondering nog eens kracht bij te zetten, coverde hij diverse stukken van de hand van Eric Taylor op zijn eigen albums. Ook veel andere muzikanten volgden ondertussen dat voorbeeld. Het oeuvre van Eric Taylor omvat inmiddels 8 albums. De meest recente heet Studio 10.

 

BREGJE SANNE LACOURT

De Rotterdamse Bregje Sanne Lacourt bracht medio september van dit jaar haar debuutalbum The Keeper Of Changing Winds uit, een album vol prachtige, overwegend zelfgeschreven liedjes. En liedje echter werd geschreven door haar muzikale held……Eric Taylor! Het spreekt voor zich dat Bregje Sanne tijdens haar korte openingsset ook dat lied ten gehore zal brengen. Bregje Sanne laat zich op deze avond door een gitarist begeleiden. Later dit seizoen keert zij nog een keer terug bij Crossroads met een complete band.

Top