Session Extra Info

Vestzaktheater

7th october 2014

 Eric de Vries (NL)
Ted Russell Kamp (USA)
Release party book of former radio host: Marc Stakenburg


BOEKPRESENTATIE en LIVEMUZIEK bij CROSSROADS


Op dinsdag 7 oktober aanstaande krijgt de tweede sessieavond van Crossroads een extra dimensie. Voor het eerst in de ruim 13-jarige geschiedenis zal tijdens de avond in het Vestzaktheater aan de Moeregrebstraat 18 te Bergen op Zoom ook ruimte worden vrijgemaakt voor het boek "De Big Bang van de Popmuziek" van de (KRO)radiomaker Marc Stakenburg. Stakenburg, die tijdens de avond zal worden geinterviewd over zijn boek en over de avontuurlijke muziekreizen die hij met zijn onlangs opgerichte bedrijf Radio, Sound & Vision organiseert. Zoals (vrijwel) altijd is de entree gratis; in de pauze wordt met de pet rondgegaan voor een vrijwillige bijdrage. De opnames beginnen om 20.15 uur.

MARC STAKENBURG


Voor zover je zijn naam niet mocht kennen; zijn stem herken je uit duizenden. Gedurende 35 jaar presenteerde Marc Stakenburg diverse programma's voor de KRO. "Het Theater van het Sentiment", dat hij vele jaren wekelijks op twee avonden aan elkaar sprak, leverde hem zelfs de prestigieuze Zilveren Reiss microfoon en Gouden Radioring op! Marc, die van huis uit schrijvend journalist is, is van vele markten thuis. Naast radiomaker is hij namelijk ook erg bedreven in het maken van tv-documentaires, het houden van interviews en het presenteren van allerhande congressen. En nu ontpopt hij zich als muziekarcheoloog en schrijver van een heus boek.
Waarom werden de enkels gebroken van countrylegende Hank Williams toen hij in zijn kist werd gelegd? Hoe komt dat kogelgat in de buitenmuur van Elvis’ Graceland? Bestaat dat kruispunt waar bluesgitarist Robert Johnson om middernacht een ontmoeting met de duivel had echt? En waar haalden muzikanten als Keith Richards en Eric Clapton hun inspiratie vandaan? Je kunt het allemaal lezen in Marc's boek "De Big Bang van de Popmuziek" dat sinds begin september in de winkels ligt en dat
vanuit verrassende invalshoeken en met gevoel voor detail de geschiedenis van de popmuziek beschrijft. Marc bezocht voor zijn boek een twintigtal essentiŽle plekken in het diepe zuiden van Amerika, waar het allemaal begon. Van de drums van de slaven naar de jazz, van de spirituals naar de gospels en de soul, van de blues naar de rock-’n-roll. Tijdens de Crossroadsessieavond vertelt Marc je alles over zijn boek, de thema's die erin voorkomen en zeker over de mogelijkheden om zelf met zeer deskundige gidsen een reis te maken naar een aantal hotspots uit de muziekgeschiedenis. En uiteraard wordt Marc's verhaal gelardeerd met de nodige muziekfragmenten en met liveliedjes van de singer/songwriters Ted Russell Kamp en Eric de Vries.

TED RUSSELL KAMP


Ted Russell Kamp is voor veel mensen vooral bekend als de bassist in Shooter Jennings band the 357 s. Maar de geboren New Yorker, met een Nederlandse grootvader (uit Hoorn) is ook actief als solo artiest. Sinds 2005 heeft Ted in totaal 5 solo-albums uitgebracht. Night Owl is de titel van zijn meest recente CD. De plaat verscheen weliswaar al in 2013 maar de liedjes van die cd zullen wel de kern vormen van de setlist die Ted tijdens zijn aankomende tour over het voetlicht zal brengen. Het repertoir van Ted laat zich niet eenvoudig onder een noemer vangen. Hij schakelt met speels gemak van rockabilly, via countrysoul naar honky tonk of naar een funky tune, om zich vervolgens te zetten aan een ballad waarin je volledig wordt meegesleept langs de highway en by-ways van een typisch Amerikaans landschap.
Deze prachtige liedjes in combinatie met de met een gezonde dosis humor doorspekte introducties maken een optreden van Ted Russell Kamp tot een enerverende ervaring!

ERIC de VRIES


Waar Ted Russell Kamp roots heeft in Hoorn (zijn opa woonde er vele jaren), is de link van Eric de Vries naar Hoorn nog intenser.
De Nederlandse singer/songwriter werd er namelijk geboren. Sinds alweer ruim 10 jaar is echter Nijmegen zijn thuishaven.
Eric liet zijn fans lang wachten op de opvolger van 'Sweet Oblivion’. Maar liefst zeven jaren duurde het voordat Eric weer eens de studio indook met zijn oude maat BJ Baartmans. Zijn inspiratie voor de erg persoonlijke songs op zijn nieuwe cd haalde hij dicht bij huis, zodat het niet geheel toevallig is dat de plaat 'Close To Home' werd gedoopt. Liefde, leven, dood, afscheid en opnieuw beginnen. Spijt en excuses of juist de viering van het leven. Grote thema’s die Devries aansnijdt met goed gevoel voor woord en humor, soms persoonlijk, soms tongue in cheek. Vooral ook over de relatie tussen man en vrouw. 'Close To Home', waarvan tijdens de sessie van Eric bij Crossroads ongetwijfeld de nodige liedjes zullen worden vertolkt mag worden bestempeld als een klassiek album in de traditie van singer-songwriters uit de jaren ’70 maar wel een album dat volledig van het hier en nu is!

 

Top