Session Extra Info

Vestzaktheater

22th May 2014

Melanie Horsnell (AUS)
Mean Mary (USA)
 

Australische Melanie Horsnell sluit Crossroadsseizoen af


Komende donderdag, 22 mei 2014, sluit Crossroads, het rootsmuziekprogramma van Zuidwest FM, haar 13e seizoen met akoestische sessies af. In Het Vestzaktheater aan de Moeregrebstraat 18 in Bergen op Zoom ontvangt zij dan de Australische zangeres Melanie Horsnell en de Amerikaanse banjo speelster/zangeres Mean Mary.
Crossroads maakt van deze avond weer opnames, die later zullen uitgezonden. De opnames beginnen om 20.15 uur. De toegang is gratis. In de pauze wordt rondgegaan met de pet voor een vrijwillige bijdrage.

DOWN UNDER

Melanie Horsnell is een singer/songwriter uit Sidney (AustraliŽ), die in 2011 debuteerde met een EP en die enkele jaren later met haar album The Adventures of… direct haar naam vestigde in de folk scene. In die tijd tourde Melanie ook met regelmaat door Europa. In 2008 volgde het album ComplicatedSweetheart. In de jaren daarna werd het iets rustiger rondom de blonde zangeres. Ze verbleef geruime tijd in de nabijheid van haar familie down under, werd moeder van twee dochters en richtte zich vooral op de opvoeding daarvan. Pas in de tweede helft van 2013 was er weer ruimte voor een nieuw album, dat sinds kort ook in Nederland verkrijgbaar is. The Cloud Appreciation Society is een sterk album met prachtige folkliedjes, zoals we van Melanie gewend zijn. Pakkende melodieŽn en sterke teksten, die zich al na eerste beluistering in je hoofd nestelen en zich daar nog maar moeilijk laten verdringen.

BANJO

Voordat Melanie het podium zal beklimmen, zal eerst de Amerikaanse muzikante Mean Mary een optreden verzorgen. Mean Mary, die in het dagelijks leven Mary James heet, en in Alabama is geboren en opgegroeid, is de jongste uit een gezin met zes kinderen. Mary bracht in 2010 haar eerst album en onlangs verscheen daarvan de opvolger: Year Of The Sparrow, een cd met 10 folk-, bluegrass- en bluesliedjes, die ze op ťťn na allemaal zelf heeft gecomponeerd. De opnames maakte ze met hulp van familieleden. Haar moeder Jean, een literair schrijfster, hielp met het schrijven van de teksten van een drietal songs. Broer Frank schreef mee aan de muziek van de titelsong en ook speelde hij op 5 liedjes mee op zijn 12-snarige akoestische gitaar. De rest van alle instrumenten werden door Mary zelf bespeeld. Mary beheerst namelijk niet minder dan 11 instrumenten en daarbij heeft ze ook nog eens een prachtige zangstem. Een muzikale duizendpoot, deze Mean Mary!


Top