Session Extra Info

Vestzaktheater

29th April 2014

Iain Matthews (UK)
Egbert Derix (NL)
 

IAIN MATTHEWS TERUG BIJ CROSSROADS

Terwijl we hier op de Crossroads redactie nog na zitten te genieten van de prachtige optredens van Rebecca Loebe en Krista Detor van vorige week maandag (LET OP: de opnames van Rebecca zijn komende week te horen op www.crossroadsradio.nl !!), kondigen we nu alvast met gepaste trots de volgende sessie aan.

Komende dinsdag, 29 april, treedt de bekende folkzanger Iain Matthews op in het Zwijnshoofd aan de Moeregrebstraat 18 in Bergen op Zoom. Vanaf 20.15 uur maakt het radioprogramma Crossroads dan opnames van hem en zijn Nederlandse pianist Egbert Derix.

Anders dan anders is de toegang tot deze Crossroads sessie niet gratis. Er geldt een entree van 10 euro per persoon. Kaartjes zijn alleen aan de zaal verkrijgbaar.

FAIRPORT CONVENTION

Iain Matthews was al in de jaren ’60 actief in Fairport Convention. In 1970 scoorde hij, met zijn eerste eigen band, The Matthews Southern Comfort, een wereldhit met het bekende “Woodstock” een song van de hand van Joni Mitchell. In de decennia daarna leverde Iain, die tegenwoordig in Nederland woont, nog minstens 25 albums van hoge kwaliteit af. Zijn allernieuwste –een samenwerking met de Nederlandse pianist Egbert Derix – mag er ook weer zijn. Het wordt aangekondigd als “het laatste album van Matthews” omdat hij met pensioen zegt te gaan. Of dat werkelijk het geval zal zijn, zal de tijd ons leren. U doet er verstandig aan geen enkel risico lopen en de man nu nog een keer live aan het werk te komen zien.
Tot slot nog even voor wie minder gecharmeerd was van het Jazz-uitstapje dat Iain enkele jaren geleden maakte met The Searing Quartet. Op zijn nieuwste album THE ART OF OBSCURITY is Iain weer helemaal het pad ingeslagen van de (folky) singer/songwriter. En laat hij nou juist die CD promoten tijdens deze tour!!!

 

 

Top