Session Extra Info

Vestzaktheater

24th January 2014

Dennis Kolen met band & Eric Vloeimans (NL)


DENNIS KOLEN MET BAND BIJ CROSSROADS

Op vrijdag 24 januari 2014 beklimt de Rotterdamse singer/ songwriter Dennis Kolen met zijn band het podium van het Vestzaktheater aan de Moeregrebstraat 18 in Bergen op Zoom. Vanaf 20.15 uur verzorgt hij dan een avondvullende show waarin naast werk van zijn meest recente album 'Foreign Affair' ook zeker songs uit zijn eerdere muzikale projecten aan bod zullen komen. Kaarten voor dit optreden, dat plaatsvindt in het kader van de zogeheten Crossroadssessies van het gelijknamige radioprogramma van Zuidwest FM, kosten 10 euro per stuk en zijn alleen aan de zaal verkrijgbaar.

MUZIKAAL VERBOND

Het staat buiten kijf dat Dennis Kolen een van de meest getalenteerde singer/ songwriters van Nederland is. Op het snijvlak van pop en Americana weet de jonge Rotterdammer als geen ander de soms pijnlijke ervaringen uit zijn persoonlijke leven om te zetten in aansprekende liedteksten. Bovendien is Dennis een muzikant die graag de grenzen van het muzikale pad opzoekt en verlegt. Zo heeft hij op zijn meest recente album een muzikaal verbond gesloten met zijn vanuit jazzkringen beroemde stadgenoot Eric Vloeimans die de prachtige melodieŽn van Dennis voorziet van schitterende trompetpartijen.

PASSIE
Foreign Affairs bevat slechts 7 songs maar een aantal daarvan zijn zodanig lang uitgesponnen dat de cd als totaal toch even lang duurt als eerdere albums van Dennis. Die heerlijk los gespeelde songs gaan, zoals de titel al doet vermoeden, over reizen door het buitenland, wat in dit geval vaak moet worden gezien in de overdrachtelijke zin van reizen door het onbekende. De vormgeving, met de jazzy inslag van de trompet van Vloeimans, is geÔnspireerd door ouder werk van Joni Mitchell en Miles Davis.
Met ‘Foreign Affairs’ graaft Dennis in zekere zin in zijn eigen persoonlijke verleden want zijn interesse in muziek werd al op jonge leeftijd aangewakkerd door zijn vader en door zijn grootvader, die klarinettist was in een jazzorkest. Al vroeg leerde hij gitaar spelen en begon hij zijn eigen liedjes te schrijven. Als rode draad door het werk van Dennis loopt de noodzaak te creŽren, waarbij maar een ding telt: De passie voor muziek. Die passie spat ook duidelijk af van zijn nieuwe werk. ‘Foreign Affairs’ is een dappere en geslaagde nieuwe stap in het reeds uitgebreide oeuvre van Dennis Kolen.

Tot slot mag niet onvermeld blijven dat Dennis Kolen, die zich omringd weet door een uitstekende band, ook een hele goede entertainer is die een warme band met zijn publiek weet te creŽren. Ook dat is een reden om het optreden van Dennis Kolen & Band in Bergen op Zoom niet te missen!
Kaarten voor dit optreden, dat plaatsvindt in het kader van de zogeheten Crossroadssessies van het gelijknamige radioprogramma van Zuidwest FM, kosten 10 euro per stuk en zijn alleen aan de zaal verkrijgbaar.

 

Top