Session Info

  info crossroads session
Vestzaktheater
vestzak theater Het Zwijnshoofd

11 mei 2022
ANYA HINKLE TRIO
FEAT. BILLY CARDINE & MARY LUCEY


ANYA HINKLE TRIO
FEAT. BILLY CARDINE & MARY LUCEY:
AMERICANA TOPPERS UIT NORTH CAROLINA BIJ CROSSROADS
 

Op woensdag 11 mei 2022 treedt de uit North Carolina afkomstige Anya Hinkle Trio Feat. Billy Cardine & Mary Lucey, op bij het radioprogramma Crossroads. https://m.facebook.com/events/647416669793205. Dat optreden vindt plaats in Vestzaktheater Het Zwijnshoofd aan de Moeregrebstraat 18 in Bergen op Zoom. Het concert begint om 20.15 uur en de entree bedraagt 10 euro per persoon. Een unieke kans om deze aanstormende band in een kleine zaal aan het werk te zien. De verwachtingen rondom dit gezelschap uit North Carolina zijn namelijk hoog gespannen en als die verwachtingen uit komen dan zal de band in de nabije toekomst alleen nog in de hele grote concertzalen te zien zijn!
                                                     

BOTANIST
Ashville is een hippie achtig stadje in het noorden van North Carolina. In die omgeving zijn heel veel geweldige Americana artiesten actief.
Een daarvan is Anya Hinkle, een kosmopolitisch ingestelde dame die in de voorbije jaren onder meer woonde in Mexico, Costa Rica, Nieuw Zeeland en Japan. Dit alles vanwege haar dagelijkse bezigheden als etno-botanist. Na haar terugkeer in de heuvels van North-Carolina begon Anya muziek te schrijven, waarbij haar in het buitenland opgedane ervaringen een belangrijke inspiratiebron voor haar teksten vormden. Aanvankelijk schreef zij over traditionele blues-grassonderwerpen als liefde, familie en het landschap maar al snel ontdekte Anya dat er veel meer onderwerpen waren waarover zij goed kon schrijven. Inmiddels heeft Anya met haar band Tellico enkele albums uitgebreid, die werden geproduceerd door de gerenommeerde producer John Doyle, die eerder werkte met onder meer Tim O’Brien en Joan Baez.
Sinds kort ligt er een nieuw cd van Anya Hinkle & Tellico in de winkels, getiteld Eden and her Borderlands. Ongetwijfeld komen die nieuwe songs uitgebreid aan bod op deze sessieavond van Crossroads.

Top