Session Info

  info crossroads session
Vestzaktheater
vestzak theater Het Zwijnshoofd

11 APRIL 2022
WOOLF (NL)


WOOLF – van Crosby, Stills & Nash tot The Supremes
Op maandag 11 april 2022 zal het Nederlandse folktrio Woolf in het kader van de Crossroads sessies een optreden verzorgen in Vestzaktheater Het Zwijnshoofd aan de Moeregrebstraat 18 in Bergen op Zoom. Drie op het conservatorium geschoolde stemmen, drie persoonlijkheden, drie verhalen. Liefhebbers van goede folkmuziek zouden dit concert niet mogen missen!
Het optreden van Woolf begint om 20.15 uur.
De toegang bedraagt 10 euro persoon.
KLINKENDE HARMONIE
Woolf is de naam waaronder Marieke Smit, Mylène Berghs en Ellen Tackenkamp hun muzikale talenten hebben gebundeld. Drie smaken die samen als een gouden, veelbeproefde smaakregel, gewoon lekker zijn. Woolf is een klinkende harmonie die volledig recht doet aan de individuele ruwe kantjes van deze singer-songwriters. De dames leerden elkaar kennen op het Conservatorium van Amsterdam en sindsdien zijn zij onafscheidelijk. In verschillende formaties reisden ze al tijdens hun studie de hele wereld over om eigen projecten te spelen en die van anderen aan te vullen. Zij zongen legendarische songs van de grote songwriters der aarde en leerden de kneepjes van het vak. Woolf viel meteen op in de Nederlandse scene, werd uitgenodigd bij 3FM en speelde voorprogramma's tijdens de tour van Celine Cairo. “Deze band is klaar voor de grotere podia”, schreef LiveStreamMagazine na afloop van een concert in het Haarlemse Patronaat.
In de muziek van Woolf klinken echo's door van legendarische formaties als Crosby, Stills & Nash met de pit van The Supremes, hier en daar een vleugje Andrews' Sisters afgewerkt met een hip modern randje dat doet denken aan The Staves. De drie songwriters laten zich inspireren door alles wat wel en geen muziek genoemd kan worden, en schuwen de schurende thema's van het menselijke bestaan niet.
In het voorjaar van 2020 kwam de band met de veelzijdige EP Woolf, geproduceerd door Paul Willemsen met medewerking van enkele van de beste muzikanten die ons land rijk is.

Top