Session Info

 
Vestzaktheater


9 december 2019
Tim Easton & Ted Russell Kamp


TIM EASTON en TED RUSSELL KAMP LIVE BIJ CROSSROADS

Op maandag 9 december aanstaande vindt in het Vestzaktheater aan de Moeregrebstraat 18 te Bergen op Zoom de laatste Crossroads sessieavond plaats van 2019. Evenals in oktober en november zijn de optredende artiesten geen onbekenden voor degenen die in de afgelopen 18 jaar de akoestische opnameavonden van het Bergse radioprogramma goed hebben gevolgd. Tim Easton was twee keer eerder te gast; Ted Russell Kamp eenmaal eerder. Dat Crossroads beide singer/songwriters heeft terug gevraagd heeft met hun bijzondere klasse te maken. Bovendien zijn beide mannen erg productief en daarom hoeft niet gevreesd te worden dat hun optredens herhalingen van eerdere sessies worden. Integendeel, het publiek mag rekenen op optredens van twee gelouterde muzikanten die zich in de voorbije jaren nog verder ontwikkeld hebben.

De sessieavond begint om 20.15 uur en de toegang is gratis. In de pauze wordt met de pet ron gegaan voor een vrijwillige bijdrage.

TIM EASTON

Tim Easton is al dik 25 jaar actief in de muziek. De debuutplaat van deze in 1966 in Akron, Ohio, geboren muzikant verscheen in het midden van de jaren ‘90 van de vorige eeuw. Zoals zoveel jongeren in die Amerikaanse staat droomde Tim er al jong van om die staat achter zich te laten en de wereld te gaan ontdekken. Dankzij zijn muzikale talent was hij in staat dat succesvol te doen.

Tim speelde in zijn jonge jaren als straatmuzikant in grote Europese steden als Parijs, Berlijn en Londen. Nadat hij een album had opgenomen met leden van de fameuze band Wilco als sessiemuzikanten, werd hij door John Hiatt op sleeptouw genomen tijdens een aantal toernees door Europa. Dat gaf de carrière van Tim een flinke boost. Tim staat inmiddels onder contract bij een van de belangrijkste labels voor Americana muziek ter wereld, New West Records. Maar nog steeds staat hij met veel plezier avond in, avond uit in grote en kleine zalen. En hoe groot of klein zijn publiek ook is, Tim geeft zich iedere avond voor de volle honderd procent. Daarbij deinst hij er niet voor terug klassiekers uit zijn omvangrijkse oeuvre af te wisselen met compleet nieuwe liedjes, liedjes die soms pas op de middag van het optreden uit zijn pen vloeiden en die hij nooit eerder live speelde. Alleen dat al maakt ieder optreden van Tim Easton een niet te missen happening!

TED RUSSELL KAMP

Ted Russell Kamp is een in New York geboren muzikant met een Nederlandse grootvader. De belangrijkste inkomstenbron voor Ted is ongetwijfeld zijn baan als vaste bassist in de band van Shooter Jennings, de zoon van wijlen Waylon Jennings. Maar de muzikale aspiraties van Ted gaan veel verder dan in een succesvolle countryband aan de bassnaren plukken. Al vele jaren werkt hij aan een qua succes groeiende solocarriėre. En terecht want in Ted schuilt een bijzonder goede liedjesschrijver, een uitstekend zanger en bovenal een zeer goede entertainer. Ted schakelt in zijn songs moeiteloos van rockabilly, via countrysoul naar honky tonk of naar een meer funky stijl, afhankelijk van de aanpak die een song vergt. Ook in zijn teksten verkent de tegenwoordig in California wonende Ted Russell Kamp alle highways en by-ways van Amerika en van het leven van de Amerikanen. De gezonde dosis humor waarover Ted beschikt leveren bovendien steeds amusante introducties op van de liedjes die vele zullen aanspreken.

Top