Session Info

 
Vestzaktheater


26 november 2019
Doug MacLeod


DOUG MacLEOD NA 15 JAAR WEER TERUG BIJ CROSSROADS


Op dinsdag 26 november 2019 ontvangt Crossroads andermaal een Amerikaanse artiest die al eens eerder naar Bergen op Zoom afreisde voor een optreden voor het radioprogramma dat al ruim 18 jaar maandelijkse akoestische sessies organiseert waarbij publiek gratis welkom is. Vermoedelijk zullen alleen de vaste bezoekers van het eerste uur zich Doug MacLeod herinneren van dat eerdere optreden. Die vorige keer was namelijk in juni 2004, ruim 15 jaar geleden dus.

Het optreden van Doug MacLeod vindt plaats in Het Vestzaktheater aan de Moeregrebstraat 18 in Bergen op Zoom. Het vangt aan om 20.15 uur en de toegang is gratis. In de pauze wordt met de pet rondgegaan voor een vrijwillige bijdrage ter dekking van de kosten.

 

 
Doug MacLeod 01 juni 2004

Veteraan

Doug MacLeod mag zonder meer een bluesveteraan worden genoemd. En ook één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de akoestische countryblues. De inmiddels 73-jarige muzikant beschikt over een zeer soulvolle stem, waarmee hij al meer dan 25 albums heeft volgezongen. Die albums bevatten uitsluitend eigen liedjes met sterk autobiografische teksten. Live lardeert Doug die songs met covers van zijn eigen blueshelden. Een van die blueshelden is David Honeyboy Edwards die ooit in een interview lyrisch over Doug zei: “Now there’s a man who can really play the blues”! Dat Doug onder vakgenoten gewaardeerd wordt blijkt overigens ook uit het feit dat door de jaren heen liedjes van zijn hand zijn opgenomen door beroemde artiesten als Dave Alvin, Albert Collins, Coco Montoya en Joe Louis Walker. En zelfs de jong gestorven Eva Cassidy nam ooit Doug’s liedje Nightbird op. Optredens van Doug MacLeod zijn een ware belevenis, niet in de laatste plaats door de humoristische aankondigingen en toelichtingen die je van deze bluesvetaraan mag verwachten. Niet te missen dus, deze sessie!

Top