Session Info

 
Vestzaktheater


22 oktober 2019
Bonnie Bishop
(USA)


BONNIE BISHOP LIVE BIJ CROSSROADS


Op dinsdag 22 oktober 2019 zal de Texaanse country-rock singer/songwriter Bonnie Bishop met haar band naar Bergen op Zoom afreizen voor een optreden in het Vestzaktheater aan de Moeregrebstraat 18. Deze opnameavond van het radioprogramma Crossroads vangt om 20.15 uur aan en is gratis bij te wonen. In de pauze wordt met de pet rond gegaan voor een vrijwillige bijdrage.

Soms vallen de dingen bij toeval precies op hun plaats. Dat geluk valt ditmaal Crossroads ten deel. De naam van Bonnie Bishop prijkte namelijk al lange tijd hoog op het lijstje “most wanted artists” voor een Crossroadssessie. Eerlijk gezegd dachten de makers van het radioprogramma dat het niet echt reŽel was deze muzikante naar Bergen op Zoom te lokken. Maar heel toevallig bleek de Texaanse (maar in Ohio geboren) schone tijdens haar tour door Nederland een avondje vrij te hebben en bereid te zijn die in het Vestzaktheater in Bergen op Zoom door te komen brengen. Van collegamuzikanten had zij namelijk enthousiaste dingen gehoord over die akoestische liveshows voor het radioprogramma dat wereldwijd te beluisteren is via het internet.

Sociologe

Dat Bonnie Bishop in 2002 als professioneel muzikante debuteerde mag eigenlijk wel opmerkelijk worden genoemd. Het jaar ervoor studeerde de Texaanse namelijk af aan de universiteit van Austin als sociologe. Sinds 2002 heeft Bonnie 8 albums uitgebracht waarop zij afwisselend country-, blues-, en folkgetinte liedjes brengt die op sommige momenten verraden dat Bonnie een groot bewonderaar is van haar naamgenote Bonnie Raitt. Het was dan ook een bijzonder moment voor haar toen de wereldberoemde Bonnie Raitt in 2012 aan Bonnie om toestemming vroeg om haar liedje “Not cause I wanted to” op te nemen. Bonnie Raitt sleepte met haar uitvoering van het lied zelfs een grammy in de wacht. Reden voor Bonnie Raitt om het jaar erop nog een nummer van Bonnie Bishop op te nemen, “Undone”. Maar Bonnie Bishop had ook zelf een grote hit. Haar liedje “The Best Songs Come From Broken Hearts” werd gebruikt in de succesvolle tv-serie Nashville. In ons land werd het in 2016 uitgebrachte, door de beroemde Dave Cobb geproduceerde album Ain’t Who I Was enthousiast ontvangen. Tegen de tijd dat Bonnie Bishop haar optreden in Bergen op Zoom zal komen verzorgen zal er een CD in de winkels liggen, getiteld “The Walk” (release 4 okt op Thirty Tigers). Ongetwijfeld zal Bonnie ook liedjes van die nieuwe cd ten gehore brengen.

Top