Session Info

 
Vestzaktheater


1 oktober 2019
Rachel Harrington (USA) en Thomas Lina (NL)


Met de show van IAN SIEGAL in het Vestzaktheater te Bergen op Zoom, een onderdeel van het Popmonument 2019, heeft Crossroads op 14 september 2019 het startschot gegeven voor het nieuwe (het 19de) seizoen met akoestische Americana en rootssessies. Na deze speciale opening, staat de eerste reguliere sessieavond gepland voor dinsdag 1 oktober. Dan zal de Amerikaanse singer/songwriter Rachel Harrington haar prachtige folkliedjes ten gehore komen brengen. De in Breda geboren, maar tegenwoordig in Middelburg wonende, Thomas Lina zal als voorprogramma liedjes van zijn kakelverse EP The Late Night Show komen presenteren.


RACHEL HARRINGTON

Rachel Harrington is afkomstig uit Oregon aan de Westkust van Amerika. In de voorbije anderhalve decennia heeft zij in de internationale Americana muziekpers terecht veel aandacht gekregen voor haar albums The Bootlegger’s Daughter, City of Refuge, Makin’ Our House a Honky Tonk en Celilo Falls. Laatstgenoemd album dateert uit 2011. Medische problemen onderbraken haar muzikale carrière. Maar gelukkig is dat allemaal achter de rug en heeft Rachel inmiddels in de schitterende natuur van Oregon voldoende energie, kracht, en vooral ook muzikale inspiratie, gevonden om haar loopbaan weer wat boost te geven. Hush The Wild Horses heet haar nieuwste pareltje, een album waarop we overigens nog een oude Crossroads-bekende tegenkomen, namelijk Laura Veirs! Ook de nieuwe liedjes van Rachel kennen weer ongekend eerlijke en openhartige teksten. Zo zingt zij over haar zwaar aan drugs verslaafde broer maar spaart zij ook zichzelf niet. Ook zij kende namelijk zo haar verslaving (alcohol) en in Child Of God graaft zij diep in haar pijnlijke jeugd, waarin zij slachtoffer was van seksueel misbruik. Toch hoeft de bezoeker van de optredens van Rachel zeker niet te vrezen voor een sombere avond. Integendeel, Rachel weet haar liedjes opvallend optimistisch en kleurrijk over het voetlicht te brengen. Tijdloze countryfolk, waar een grote liefde in doorklinkt voor de grote held van Rachel, de troubadour Guy Clark, met wie zij ooit uitgebreid toerde.

THOMAS LINA
Thomas Lina is in 1973 in Breda geboren. Met zijn band Rosemary’s Son scoorde hij een grote hit met het nummer Shine, een duet met niemand minder dan Ilse DeLange. Nadat hij met genoemde band – en ook als gastmuzikant bij diverse andere gerenommeerde artiesten en bands, zoals Kovacs – zo’n beetje alle podia van Nederland had bespeeld, bracht Thomas in 2016 zijn eerste solowerk uit. Het album The Painter kreeg veel aandacht, onder meer van Dolf Jansen (Vara). Vorige maand verscheen een nieuwe EP van Thomas, getiteld “The Late Night Show”. Daarop brengt hij zelfgeschreven liedjes, die hij in zijn favoriete genres heeft verpakt, Americana, pop en country. De persoonlijke teksten maken die prettig in het gehoor liggende liedjes helemaal af.

Top