Session Info

 
Vestzaktheater


 14 september 2019
Ian Siegal (USA)


NIEUW SESSIESEIZOEN OPENT MET IAN SIEGAL


Zoetjes aan begint het een traditie te worden dat Crossroads in haar vertrouwde thuisbasis Het Vestzaktheater aan de Moeregrebstraat 18 in Bergen op Zoom een steentje bijdraagt aan het unieke muziekevenement dat jaarlijks wordt georganiseerd in het weekend van Monumentendag: het Popmonument.

Voor de derde keer op rij kunnen degenen die een passe-partout kopen voor dat evenement waarbij op diverse bijzondere lokaties in de stad muziekoptredens plaatsvinden in Het Vestzaktheater terecht voor van de klinkende hoofdacts uit het programma-aanbod. Ditmaal is dat de Engelsman Ian Siegal. Met diens optreden wordt tevens het startschot gegeven voor het 19de sessieseizoen van Crossroads.


BLUES

Ian Siegal is een in 1971 in Porthmouth geboren bluesmuzikant die inmiddels een oeuvre van 13 albums heeft opgebouwd. Het stempel bluesmuzikant doet Ian eigenlijk geen recht. Het raakt slechts de helft van wat hij zijn publiek voorschotelt. Zijn muziek omvat namelijk ook veel invloeden uit de Americana, wat in het bijzonder te horen is op zijn album Skinny, dat hij indertijd in de USA opnam onder productionele leiding van Cody Dicksinsin en waaraan werd meegewerkt door vooraanstaande vakgenoten als Garry Burnside, Alvin Youngblood Hart en Luther Dickinson.
Ian zal tijdens de Poptocht twee sets van elk 45 minuten spelen. De exacte aanvangstijden van die sets worden t.z.t. bekend gemaakt op de website van Het Popmonument (www.popmonument.nl) als het zogeheten blokkenschema gereed is.

Top