Session Info

 
Vestzaktheater


14 mei 2019
Hannah Aldridge


Op dinsdag 14 mei 2019 ontvangt Crossroads, het rootsmuziekprogramma van ZuidWest FM, de Amerikaanse zangeres Hannah Aldridge. Vanaf 20.15 uur zal de jonge Amerikaanse zangeres dan een optreden verzorgen in het Vestzaktheater aan de Moeregrebstraat 18 te Bergen op Zoom, dat ten behoeve van het radioprogramma wordt opgenomen en dat op een later moment zal worden uitgezonden. De toegang is gratis. In de pauze wordt met de pet rondgegaan voor een vrijwillige bijdrage.


MUSCLE SHOALS

De op dit moment 32-jarige Hannah Aldridge is de dochter van Walt Aldridge, een door de wol geverfde sessiemuzikant uit Muscle Shoals, de beroemde muziekstad in het noorden van de staat Alabama. In die stad zijn beroemde studios gevestigd, zoals de Fame studio waar in de jaren ‘60 en ‘70 de basis werd gelegd voor successen van talrijke soulacts en The Muscle Shoals studio, waar heel veel legendarische hitalbums werden opgenomen, variŽrend van The Sound of Silence van Simon & Garfunkel tot Atlantic Crossing van Rod Stewart en van Songs in the Key of Life van Stevie Wonder tot Sticky Fingers van The Rollingstones.

De liefde voor muziek werd Hannah thuis met de paplepel ingegoten. In de voorbije jaren heeft zij een geheel eigen stijl weten te ontwikkelen. Zij debuteerde in 2014 met het album Razor Wire, dat tot stand kwam met hulp van niemand minder dan Jason Isbell. In de jaren daarna schaafde zij die stijl vervolgens, onder meer op basis

 van de ervaringen die zij opdeed tijdens talrijke live optredens op vele plaatsen in Amerika en Europa, verder bij. Dat resulteerde in de succesvolle albums Gold Rush en Unplugged and Unraveled. Shows van Hannah zijn doorgaans bijzonder energiek. Op het ene moment zuigt ze je mee in een sfeervolle ballad; op het andere moment vuurt ze een slepende southern rock song op je af. Met haar muziek spreekt Hannah niet alleen de doorgewinterde rootsliefhebber aan maar weet zij ook een brug te slaan naar een jonger publiek. Hannah wordt in de muziekpers dan ook terecht gezien als het levende bewijs dat Americanamuziek nog steeds toekomst heeft.


Top