Session Info

 
Vestzaktheater


23 april 2019
Danny Schmidt (USA)


DANNY SCHMIDT TERUG BIJ CROSSROADS

 

Op dinsdag 23 april 2019 ontvangt Crossroads, het rootsradioprogramma van ZuidwestFM de Amerikaanse muzikant Danny Schmidt. Dat is niet de eerste keer want al in 2007 trad deze talentvolle singer/songwriter voor het eerst op in Bergen op Zoom. Indertijd was hij net doorgebroken bij het Nederlandse rootspubliek. Inmiddels is Danny in die wereld een gevestigde naam.
De radio-opnames van Crossroads, die zoals altijd plaatsvinden in het Vestzaktheater aan de Moeregrebstraat 18 te Bergen op Zoom, zijn gratis toegankelijk. In de pauze wordt met de pet rondgegaan voor een vrijwillige bijdrage ter dekking van de kosten van de avond.
De opnames beginnen om 20.15 uur.

 


DANNY SCHMIDT

Volgens de Chicago Tribune behoort de uit Austin, Texas, afkomstige Danny Schmidt tot de meest belangrijke singer/songwriters van de laatste 50 jaar. Dit onder meer vanwege de verbluffende, poŽtische en ontroerende beeldspraak in zijn songs, waarmee hij in de ogen van die krant de vergelijking met Leonard Cohen, Townes van Zandt en Dave Carter glansrijk kan doorstaan. Allen kunstenaars van wie de aardse poŽzie op de een of andere manier magie tovert uit het alledaagse.
Er zijn veel meer redenen waarom Danny Schmidt dergelijke lovende kritieken oogst (en zeker niet alleen in de Chicago Tribute). Wie luistert naar zijn inmiddels 10 albums omvattende cd-catalogus zal niet ontgaan dat Danny een authentieke troubadour is, die slechts gewapend met zijn stem en een akoestische gitaar het publiek voor zich weet te winnen.
Ongetwijfeld zal het optreden van Danny Schmidt ditmaal vooral in het teken staan van zijn recent verschenen album Standard Deviation, andermaal een collectie prachtige songs!

Top