Session Info

 
Vestzaktheater


2 april 2018
Diana Jones

 

Op dinsdag 2 april 2019 ontvangt het rootsradioprogramma Crossroads de Amerikaanse zangeres Diana Jones voor een sessie in het Vestzaktheater aan de Moeregrebstraat 18 in Bergen op Zoom.
De opnames beginnen die avond om 20.15 uur. Geïnteresseerden kunnen deze radio-opnames gratis bijwonen. De opnames duren tweemaal 45 minuten. In de pauze wordt met de pet rond gegaan voor een vrijwillige bijdrage. De opnames zullen op een later moment te beluisteren zijn via ZuidWestFM.


APPALACHEN
De Amerikaanse singer-songwriter Diana Jones mag dan een gewone naam hebben, haar muzikale kwaliteiten en haar zeggingskracht zijn uniek te noemen. Niet voor niets wordt Diana, die in 2006 doorbaak met haar (destijds: derde) album My Remembrance Of You, geregeld in één adem genoemd met Americana-grootheden als Gillian Welch, Alison Krauss en Iris DeMent. Diana groeide op bij een adoptiegezin in New York. Terwijl haar vriendjes en vriendinnetjes luisterden naar artiesten als Prince en Kenny Loggins en danspasjes a la Michael Jackson oefenden, zat Diana op haar kamer te luisteren naar de muziek van mensen als Johnny Cash, Dolly Parton en Patsy Cline. Wellicht zat die muziek in haar genen want haar wieg stond in Tennessee, in de buurt van de uitlopers van de Appalachen, het langgerekte gebergte in het Oosten van de USA waar de bluegrass is geboren. Haar opa was een lokaal beroemde bluegrass zanger in Knoxville TN, die lang samenspeelde met de in de jaren ’50 en ’60 populaire gitarist Chet Atkins. Die roots zijn in ieder geval goed terug te horen in de muziek van inmiddels 53 jarige Jones. Toen Diana enkele jaren geleden een cd opnam in het Museum of Appalachia Recordings in Norris, Tennessee, ontving zij daarvoor in de pers zeer lovende kritieken. “Alsof The Carter Family weer aan het opnemen is geslagen”, zo viel in menige recensie terug te lezen. Authentieker gaat het niet worden. Een avond derhalve om niet te missen!

Top