Session Info

 
Vestzaktheater


8 januari 2019
Grant Peeples & Hadley McCall Thackston (USA)

 

GRANT PEEPLES & HADLEY McCALL THACKSTON EERSTE GASTEN IN 2019 BIJ CROSSROADS


Crossroads, het rootsmuziekprogramma dat iedere zondagavond de ether in gaat via Zuidwest FM, start het nieuwe kalenderjaar op dinsdag 8 januari met een optreden van twee interessante Amerikaanse artiesten. Die avond zullen Grant Peeples en Hadley McCall Thackston hun muzikale kwaliteiten ten toon spreiden in het Vestzaktheater aan de Moeregrebstraat 18 te Bergen op Zoom. Deze radio-opnames zijn voor ge´nteresseerden gratis bij te wonen. In de pauze wordt met de pet rond gegaan voor een vrijwillige bijdrage. De opnames beginnen om 20.15 uur. Op een later moment zullen ze te horen zijn in genoemd radioprogramma.

Uitgesproken
Grant Peeples is een uitgesproken man. In de teksten van zijn liedjes en gedichten zijn een paar dingen overduidelijk: hij kijkt en neemt alles waar wat met onrecht of onverschilligheid in onze Westerse samenleving te maken heeft. Bovendien heeft hij een broertje dood aan schijnheiligheid en dat wil hij (laten) weten ook. Dat alles maakt van Grant een opvallende en bijzonder interessant singer-songwriter. Maar ook een die zijn optredens lardeert met een gezonde dosis relativerende humor. Optredens die net zoveel een statement als een belevenis zijn. Met zijn meest recente CD “Settling Scores vol. II” begint hij eindelijk ook in Nederland voet aan de grond te krijgen. Mede op basis van de vele goede recensies die over die cd verschenen, kreeg Grant in oktober jongstleden een plaats op het Ramblin’ Roots festival in Utrecht, waar hij moeiteloos de aandacht van het publiek naar zich toetrok en vast hield.

Hadley McCall Thackston bracht in 2018 haar titelloze debuut-CD uit.
Dat bleef bepaald niet onopgemerkt. Enkele maanden in de Euro Americana Charts werden begeleid door vele superlatieven lovende recensies die met name haar frisse onbevangenheid en toch doorleefde liedjes prezen.
Hadley’s optreden in Bergen op Zoom zal haar tweede zijn in haar allereerste Europese tour.

Top