Session Info

 
Vestzaktheater


8 september 2018
i.s.m. "Het Popmonument"
Jim Keaveny & Band
J. Elliott


Helaas kan het concert op zaterdag 8 september 2018 van Boris McCutheBandon & The Saltlicks in het Vestzaktheater aan de Moeregrebstraat 18 in Bergen op Zoom niet doorgaan. Boris heeft namelijk recent een gecompliceerde armbreuk opgelopen waardoor hij genoodzaakt was zijn Europese tour af te blazen. Naar verwachting zal de tour worden doorgeschoven naar dezelfde periode, maar dan in 2019.
Ter vervanging van het concert van Boris, dat zou plaatsvinden in het kader van Het Popmonument, een groot multimediaal evenement in Bergen op Zoom (meer info: www.popmonument.nl) zal nu de Texaanse singer/songwriter, die in 2004 al eens solo optrad bij Crossroads, met band naar Bergen op Zoom afreizen.
Vorig jaar vormde Het Vestzaktheater aan de Moeregrebstraat 18 te Bergen op Zoom voor het eerst onderdeel van Het Popmonument, het grote muziekevenement dat jaarlijks wordt georganiseerd rondom de Open Monumentendag. Dat Het Zwijnshoofd, waarvan het Vestzaktheater deel uitmaakt, werd opgenomen in de reeks van historische plekken waar Het Popmonument muziekoptredens presenteert was logisch, want het beroemde café bestaat al sinds 1880. Ook dit jaar is Het Vestzaktheater opgenomen in de lijst van muzieklocaties van het imposante muziekevenement. In samenwerking met Crossroads presenteren op zaterdag 8 september 2018 de Amerikaanse acts Jim Keaveny  en J. Elliott zich aan het Bergse publiek.
 TERLINQUA
Jim is een Amerikaanse singer-songwriter die muziek maakt uit de school van Bob     Dylan. Hij komt echter uit de woestijn van westelijk Texas. In zijn jongere jaren  richtte hij met vrienden The Rogues op. Later ging Jim solo en verschenen er vier albums van hem. Zijn omzwervingen zijn altijd een voorname inspiratiebron geweest. Zo reisde Jim een tijd door Europa, waar hij allerlei baantjes op zich nam: van bordenwasser tot brandweerman. Terug in de VS trok hij zich met zijn vrouw terug in Terlingua, Texas. Zonder water, zonder elektriciteit, ver van de bewoonde wereld met om zich heen alleen geestverwante kunstenaars.
Floortje Dessing maakte voor haar programma ‘Floortje naar het Einde Van de Wereld’ een paar jaar geleden een fraai portret over Jim en zijn zelfvoorzienende leven. Die uitzending is op internet nog te bekijken via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=5TYW2WG1Lw4
In de band van Jim zit onder meer Alex MacMahon van The Handsome Family. De muziek van Jim laat zich het best als volgt omschrijven: een beetje Dylan, een beetje LaFave, een snufje Calexico en een mespuntje Alex Chilton. Kortom: muziek voor fijnproevers!

J. ELLIOTT
Het leuke van Het Popmonument is dat de bezoekers van dit muziekevenement zowel gevestigde namen als aanstormend talent krijgen voorgeschoteld. In de laatste categorie hoort zeker J. Elliott, een singer/songwriter uit Indianapolis. Deze jongeman begin op zijn 12e gitaar te spelen en richtte kort daarna met vrienden een eigen rockband op. Ook begon hij solo akoestische optredens te verzorgen. Tijdens die soloshows speelt hij vooral door hemzelf geschreven liedjes die het beluisteren meer dan waard zijn. Laat je verrassen en komt genieten van J. Elliott. Op dit moment is nog niet bekend hoe laat de set van J. Elliott zal beginnen. Hij speelt in ieder geval later op de avond. In het zogeheten “blokkenschema” van het Popmonument, dat kort voor 8 september wordt gepubliceerd, kun je lezen hoe laat het optreden precies zal beginnen.

De optredens van Jim Keaveny en J. Elliott maken onderdeel uit van de passe-partout regeling van het Popmonument. Nadere informatie over wijze waarop je een passe-partout kunt bemachtigen vind je op www.popmonument.nl

Top