Session Info

  info crossroads session
Vestzaktheater
vestzak theater Het Zwijnshoofd

19 oktober 2021
JIM KELLER (USA)


JIM KELLER met band op de bühne bij Crossroads
 
Op dinsdag 19 oktober 2021 komt de Amerikaanse singer/songwriter Jim Keller met zijn band naar Bergen op Zoom voor een optreden bij Crossroads Radio.
Zoals altijd vindt dat optreden plaats in Vestzaktheater Het Zwijnshoofd aan de Moeregrebstraat 18.
De opnames beginnen om 20.15 uur.
De entree bedraagt 10 euro per persoon. In verband met de beperkte capaciteit (i.v.m. de coronamaatregelen worden er maximaal 50 mensen toegelaten) is het raadzaam vooraf te reserveren. Dat kan via sessies@crossroadsradio.nl


Jim Keller is een veteraan die al meer dan 40 jaar meedraait. Begin jaren ’80 scoorde hij een Amerikaanse Top-40 hit met zijn toenmalige band Tommy Tutone. In de jaren ’90 stopte hij met muziek maken en werd hij manager van Philip Glass. Hij miste het spelen echter dusdanig dat hij de gitaar weer oppakte en solo aan de slag ging. Dat leverde een aantal goed ontvangen albums op. Daarnaast organiseerde hij talloze legendarische jamsessies met bekende en onbekende muzikanten. Nu is er dan de nieuwe plaat By No Means. Het verraderlijk spaarzaam klinkende album legt lijntjes tussen J.J. Cale, Roger Miller en Johnny Cash, met Keller’s diepe stemgeluid als onbetwist middelpunt.


Top